Hotellinnredning hjemme: Bruk bilder!

På hotellopphold er det nok mange som lar seg inspirere av stilen og interiøret. Rommene og lobbyen er gjerne elegant innredet, med tunge tekstiler, lekre farger og elegante detaljer. Men én av de viktigste detaljene ligger i hva slags bilder som henger på veggene. Og ikke minst, hvordan bildene er rammet inn. En pen Ramme skaper det komplette bildet. Det handler rett og slett om innpakning og om hvordan bildet blir presentert. Feil bruk av ramme tar fokus bort fra bildet og gjør at bildet ikke kommer til sin rett. Med den riktige rammen får du derimot bildet til å skinne, og du skaper blikkfang.

Men når bilderammen er så viktig, kan det kanskje virke som et uoverkommelig prosjekt å skulle velge riktig type, enten det er til malerier, tegninger eller fotografier. Fortvil ikke – vi gir deg her de beste tipsene for hvordan du på best mulig måte velger de perfekte rammene til dine bilder og med det skaper en eksklusiv stil hjemme hos deg selv – akkurat som på et fancy hotell!

Hvilken innramming er riktig for meg?

Når du skal ramme inn kunstverk og fotografier i hjemmet ditt, er det flere faktorer som spiller inn. Det første man må tenke på er hva slags veggkunst det er. Malerier eller store print gjør seg gjerne fin på lerret, og kan klare seg med ingen eller enkel innramming. Har man derimot flere små bilder, kan rammen kanskje være litt kraftigere, og bli en mer synlig del av interiøret.

Dernest må du velge riktig materialer. Se på hva slags stil du har hjemme, og hvilke materialer du bruker forøvrig. Har du møbler og gulv i mørklakkerte tresorter, for eksempel? Eller kanskje alt er i klassisk hvitt? Har du en blanding av stiler, eller kanskje mye farger, kan rene glassrammer være stilige å bruke.

Man må også velge hvorvidt glasset i rammen (om man bruker dette) skal være i ekte glass eller om det holder med pleksiglass. Dette handler i noen grad om budsjett, men spiller også en rolle for den totale vekten av bildet ditt. Bildet blir betydelig tyngre med ekte glass, så om du planlegger å henge opp bildet ved bruk av knagger med tape, bør du velge plast.

Har du mange bilder du skal ramme inn, kan det være en fordel å velge rammer fra en butikk med et stort og godt utvalg. På denne måten kan du lettere velge rammer som har samme stil, men ulike størrelser for de ulike bildene dine. Dessuten betaler du kun èn fraktpris, dersom du handler på nett – kanskje får du frakten gratis, når du handler for et visst beløp. En annen fordel er du kan få kvantumsrabatt.