“No Crumbs Left” hos Nordic Choice Hotels!

Det har de siste årene blitt mer og mer fokus på matsvinn, både privat og offentlig. Det er enorme mengder mat som går rett i søpla hver dag landet over. Dette har ført til forskjellige kampanjer fra miljøorganisasjoner, som har bevisstgjort mange på problemet. Samtidig har nordmenn fått mer og mer fokus på mat lagd fra bunnen, samt hvordan en kan benytte rester som man ellers ville kastet. Det kan være alt fra restemiddag til å benytte forskjellig skrell til å koke opp kraft. Stordalen, som er eier av Nordic Choice Hotels, har lenge vært kjent for å være miljøbevisst.

Rester blir til nytte

 

Choice hotellene har de siste årene jobbet aktivt, via forskjellige prosjekter, for å redusere matsvinn på hotellene deres. Det siste prosjektet er “No crumbs left”. Her benyttes brødrester til å lage et eget øl, som vil bli servert på utvalgte Choice hotell. Så langt kommer brødrestene fra hotellene i Skåne, mens ølet produseres i Kristianstad. Så langt er 80 kilo brød forvandlet til hele 3000 flasker øl. Det blir spennende å følge dette og andre prosjekter hotellkjeden har satt i gang. Målet er å redusere matsvinn med 20% totalt innen 2020. Mange kunne sikkert tenkt seg noe liknende, og det er mulig å realisere drømmer med centum, uansett stort eller lite prosjekt.

Kan du gjøre noe selv

Mange private har startet egne prosjekter for reduksjon av matsvinn, selv om noen av dem er små hjelper alt. Når store kjeder som Choice kan klare å redusere matsvinnet, ja da kan egentlig alle. Kanskje kan du låne ideen om eget øl basert på brød? Eller hva med å følge kjedens ide om å benytte brødrester til å lage krutonger? Mulighetene er mange. Det er lov å håpe at flere hotellkjeder, offentlige instanser og flere lar seg inspirere av hva som er mulig å få til.