Hvordan hotellrom blir dekorert

Interiørdesign handler om hvordan man velger å dekorere innsiden av et bygg. Alt som bidrar til å gjøre innsiden av et rom behagelig og godt å være i er en del av interiørdesignet, og er en bevisst avgjørelse tatt av den som designet det.

 

Mange tenker på design bare som det visuelle, hvordan man styler utseende til en ting, men design er egentlig mye mer enn det. Det går mye forskning, psykologi og erfaring inn i å vite hva som er et godt design og hva som er mindre godt. Man kan utdanne seg til å bli interiørdesigner, da får man kunnskap om prinsipper som gjelder i designverdenen og hvordan man best kan utnytte dem for å dekorere vakkert og funksjonelt. Folk i slike yrker er gjerne de som innreder hotellrom for å sørge for at alt ser så bra ut som mulig samtidig som det er et rom det er trivelig å bo i.

Dette er ikke nødvendigvis en så enkel oppgave som det kan høres ut som. Ulike hotell tiltrekker seg gjerne ulike gjester, og en del av designerens jobb er å vite hvem disse gjestene kan tenkes å være så de kan tilpasse rommet etter deres behov og preferanser. Slik sikrer de et best mulig opphold for gjestene, som så klart er målet. God trivsel er veldig viktig, både for individet og flertallet. Hoteller vil jo også ha fornøyde gjester som kommer tilbake.

Det er mange faktorer som avgjør om man trives i et rom. At man liker den visuelle stilen er selvfølgelig viktig, som at fargene brukt rundt om i rommet er behagelige og passende. For å gi rommet særpreg og stil kan man bruke tapet, gardiner møbler og annen dekor. Det er mange interiørartikler som kan brukes til dette. Ellers er det viktig å sørge for at alt er opp til standarden til hotellet og går godt sammen. Man vil for eksempel ikke sette senga i veien for en skrivepult eller lignende, det er ikke veldig gunstig for selve bruken av rommet. Det hjelper ikke hvor vakkert og unikt et design er hvis det ikke fungerer til det faktiske formålet, det er en designers grunnregel.

Mye som avgjør om man liker et design eller ikke er jo smak og behag. Folk syns forskjellige ting er fine, og det er ikke alltid en grunn til det. Det har nok litt med erfaring å gjøre, altså hvordan hjernen vår er har blitt påvirket tidligere og har lært å reagere på ulike ting. Men man kan like gjerne si at vi har ulike preferanser fordi folk er ulike. En interiørdesigner vil dog vite hvorfor noen ting ofte er mer likt enn andre, og hva som er godt likt for tiden.