Ferie på vestlandet

En ferie på vestlandet er en opplevelse for livet. Sogn og Fjordane er ett av de fire fylkene som omfatter denne delen av landet vårt. De tre andre er Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal. Landsdelen er kjennetegnet av en svært varierende natur som tar pusten fra besøkende med sine majestetiske fjell som omkranser de vakreste fjordene i Norge. Sognefjorden er den lengste med sine 204 km, men lenger sør finner du også perler som Geirangerfjorden og Lysefjorden. Både Bergen og Stavanger tilbyr storbyliv som danner en god base for naturoppdagelser.

Valg av overnatting

Vestlandet byr på overnattingstilbud for alle smaker og budsjetter. Rundt i fjellheimen finnes det mange vandrerhytter, og selv om dette ikke er som å komme hjem igjen til en myk sofa, tilbyr de en rimelig og praktisk overnatting. Hvis du er virkelig eventyrlysten kan du også velge å ta med deg telt og overnatte i villmarken. Dette alternativet er nok likevel mest å anbefale om sommeren. Om vinteren er vestlandet som skapt for skiaktiviteter. Et av Norges største skianlegg ligger på Voss, som enkelt kan nås fra Bergen med bil, buss eller tog. Sistnevnte transportmiddel er noe begrenset i denne landsdelen, men alle fjordene er uansett noe som bør nytes ombord i en båt. Både fra Bergen og Stavanger kan du dra på dagsturer for å bivåne det fantastiske fjordlivet. Vel tilbake i en av disse byene kan du enten oppleve Bryggen i Bergen eller Gamle Stavanger. Sistnevnte har langt mindre turister og er kanskje enda mer autentisk enn den første.

Andre ting å gjøre på Vestlandet

Hordaland er allikevel det mest folkerike fylket, og det som helt klart drar flest turister. Bergen er av mange betegnet som Norges vakreste by, og er ofte bedre kjent i utlandet enn Oslo. Bergens kompakte sentrum gjør det lett å vandre rundt i gatene, og de fleste severdighetene kan besøkes i løpet av et par dager. Hvis du ønsker å dra rundt i byen, kan du enkelt benytte deg av det praktiske og omfattende kollektivsystemet. Fra Bergen er avstandene korte til både Sogne- og Geirangerfjorden. Sørover mot Stavanger kan du også besøke Haugesund. Dette er en by som ofte ignoreres av reisende, men den har et flott havneområde og Haraldsgaten, som er en av Norges lengste handlegater. Helt sør på Karmøy ligger Skudeneshavn. Denne lille byen har en vakker og hvit trehusbebyggelse som ligger et stykke utenfor allfarvei, noe som gjør at du får en langt roligere opplevelse. Hvis du har fått en overdose fjell, kan du avslutte besøket ditt langs de flate jærstrendene.