Gode fotturer i Norden

I hele Norden finner man veldig gode muligheter for fotturer. Det er nok allment akseptert at Norge har noen av verdens beste turruter, men man skal ikke glemme naboene våre av den grunn. I hele Norden kan man finne veldig gode alternativer for denne typen aktivitet, og ulikhetene mellom dem gir noe for enhver smak.

Hva man trenger

Avhengig av hvilken type tur du velger, er det viktig å huske hva man trenger til turen. Uansett om turen er lang eller kort, trenger man uansett godt fottøy, så det kan være lurt å undersøke muligheten til å kjøpe sko på nett. Det samme gjelder også for klær, men her vil behovet variere mer enn det det gjør med sko. Ett par gode sko kan bære deg langt og lenge uansett vær og føre, mens en regnjakke eller en vindjakke har mer begrenset bruk.

Rolige turer uten anstrengelser

Det hersker en oppfatning om at nordmenn foretrekker turer der man må anstrenge seg mye, gjerne i form av å gå oppover. Men Norden gir gode muligheter også for folk som liker rolige turer i mer dempet natur. Et av de vakreste områdene i Nordens nordligste deler er Pieljekaise Nationalpark i Lappland i Sverige. Her kan man få den virkelig nordiske følelsen i dempet og vakker natur, samtidig som man har tilgang til flere innsjøer og overnattingsmuligheter. Flere vakre nasjonalparker finner man i hele Norden, kanskje særlig i Finland. Dype skoger og tusen innsjøer gjør noe med roen i sjelen, og det skaper en filosofisk stemning på en helt annen måte enn mange andre steder i Norden.

De mer anstrengende rutene

Hvis man vil være mer sporty er det nok bedre å holde seg i Norge, for det er her man finner de beste opplevelsene som byr på litt utfordringer. De fleste nordmenn kjenner til de beste turområdene. Veien opp til Preikestolen og Gaustadtoppen er kjent langt utenfor våre grenser. Langs hele den norske kystlinjen kan man finne svært vakre områder man kan bestige for å nyte noen av de aller beste utsiktene som finnes i verden. Navn som Trolltunga og Trollstigen kjenner de fleste til, og om man har mulighet er det faktisk all grunn til å ta turen for å besøke dem.