Turisme i Nord-Norge

Nord-Norge er en landsdel som virkelig kan tilby mye god turisme for all slags smak. Enten man er ute etter avslapning, aktiviteter eller noe midt imellom finner man det meste av det man liker her.


Spektakulære syn i naturen

En av de virkelig gode tilbudene Nord-Norge kan gi sine turister er den fantastiske naturen. Det spektakulære ved å se høye og bratte fjell stupe ned i havgapet med kyst og fjord som sniker seg rundt er virkelig ikke noe man skal kimse av. Mulighetene for å klatre i fjellet og oppleve noe av verdens aller beste utkikkspunkter gjør Nord-Norge til et av verdens aller beste reisemål. Men det er ikke bare langs kysten Nord-Norge kan gi gode opplevelser til den reiseglade. Inne på Finnmarksvidda kan man finne noe av det mest fredfylte du kan tenke deg i naturen. Her er også mulighetene for både jakt og fiske svært gode.


Reis for å fiske

Om det er en ting Nord-Norge er mer kjent for enn sin natur så må det være deres fiskemuligheter. Det er ikke uten grunn at man kan se reklame for fiskereiser til Norge langs landeveien i flere sentraleuropeiske land. Til Nord-Norge kommer det årlig svært mange turister fra blant annet Russland, Tyskland og Nederland. All slags fisk kan fiskes langs den nordnorske kystlinjen, men det er selvsagt særlig torsken som er populær. Denne kan bli meget stor i sesongen, som grovt sett er i den kalde årstiden. Også på innlandet kan Nord-Norge gi gode fiskemuligheter. I Finnmark sine innsjøer kan man blant annet få ekstremt store gjedder.

En mer urban opplevelse

For den som er en byløve fremfor en som vil være mye ute i naturen, er det verdt å vite at Tromsø er en by det kan være verdt å oppleve. Det ligger til rette for mange veldig fine opplevelser, og utelivet er godt. Nordlendinger har som kjent et rykte på seg som åpne og varme mennesker, så det å ta en god bytur fra pub til pub en lørdags kveld i Tromsø kan gi mange fine opplevelser og mye godt øl å smake på.