Misfornøyd med reisen?

Når ferien står for døren og du gleder seg stort, er det forferdelig trist når opplevelsen ikke står til forventningene. Kanskje har du bestilt et hotellrom på et flott spa-hotell og drømmer om en riktig så deilig spa-weekend, men når du ankommer, er hotellrommet slett ikke som du hadde forventet deg. Kanskje har du bestilt en pakkereise med fly og hotell, men dessverre føler du at får levert noe helt annet enn det du er blitt lovet. Det er mye som kan inntreffe på reisen som man ikke har kontroll over, og hva gjør man egentlig da?

Hvem skal du klage til?

Hvis du har bestilt et hotellrom gjennom en av de mange nettbaserte hotelleverandørene på nett, er det det da de du skal kontakte hvis du ikke er fornøyd med hotellet eller hotellrommet? Kanskje vanskelig å vite, men slik klager du. Hvis du ikke er fornøyd med hotellrommet, bør du først ta kontakt med resepsjonen. Husk alltid å ha med deg en voucher som viser hvilken romtype du har bestilt hvis det skulle oppstå noen tvil. Stor sett er resepsjonsmedarbeiderne hyggelige folk som gjerne vil hjelpe deg. Hvis du ikke kommer noen vei der, tar du så kontakt med hotelleverandøren som vil hjelpe deg videre.

Pakkereisenemda behandler klager på pakkereiser

Når det gjelder klage på en pakkereise, det vil si en charterreise eller en ferie som består av minst to reiseprodukter som for eksempel fly og hotell, henvender du deg først til reisearrangøren. Hvis du ikke er fornøyd med deres hjelp mens du er på ferie eller det de kan tilby deg i kompensasjon, kan du henvende deg til Pakkereisenemda. De behandler nemlig klager på alle pakkereiser. Faktisk klager ca. 300 nordmenn hvert år på sin pakkereise til Pakkereisenemda og ca. 50% får medhold i sin klage. Men husk at du først må klage til arrangøren for at Pakkereisenemda skal behandle din klage.