Innredning på hotell

Har du nettopp låst deg inn på hotellrommet, har du sannsynligvis en deilig helg foran deg. Du kan slappe av og hente deg et nytt håndkle uten å tenke på vask eller matlaging. Kombinasjonen av velvære og opplevelser er noe av det som gjør at hotellopphold er noe alle elsker.

 

Alt virker stilrent og ryddig, og når man går ned i foajeen vet man at et deilig måltid venter på en. God drikke og en rolig atmosfære er noe av det man får uten at man helt innser hva som gjør at alt virker så perfekt. Hoteller bruker interiør-eksperter og designere når de skal innrede resepsjon, hotellrom, restaurant også videre. Helheten man glir inn i er nøye gjennomtenkt for å gjøre oppholdene så gode som mulig.

Små ting skaper luksus

Det er gjerne de små tingene vi ikke legger merke til som gir det ekstra lille. Det kan være kunst på veggen, komfortabelt trappeteppe i oppgangen eller dempet belysning i korridorene. De vet hvor de skal legge på effektene som gjør at gjestene flyter inn i atmosfæren.

Vi har alle vært på hotell og kan lett se at designet følger et tema. Fargene og materialvalget går igjen i hele hotellet. Det er ofte vegg-til-vegg tepper, lav belysning og korridorer med halvpanel. Når man låser seg inn på hotellrommet vil kanskje stilen endre seg. Det kan være med stilrene linjer i alle detaljer. Men slik er alle rommene bygd opp. Det som kan være ulikt er ting som størrelse, utforming og plassering. Men det kan også være bilder, dekor og annen pynt. Dette gir et personlig preg samtidig som rommene er utstyr med det samme designet.

Hvorfor innredning er viktig

For et nytt hotell handler innredning om luksus og velvære. Men selvfølgelig er dette store innhogg i økonomien. Derfor kan de spare mye ved å kjøpe inn store kvantum selv om innredningen er luksusvare. Innredningen er med på å skape renomme til hotellet, og det er noe man også kan tenke på når man selv innreder. Enten det er for å leie ut en airbnb-enhet eller om man går med en hotell-drøm.

Først og fremst må det gi gjestene en følelse av velvære uten at det virker billig. Derfor kan man ikke bare bestille brukt interiør eller noe som ikke gir en helhet. Man kan øke luksusen ved å kjøpe merkevarer, men det kan igjen sette økonomien i fare. Derfor må man vurdere mange forskjellige løsninger og gå for den innredningen som gir gjestene dette inntrykket. Først da kan man være fornøyd med innredningen av hotellet.