Reise i Norge – her får du den beste Carbonara?

Er du en av dem som ikke kan få nok av pasta carbonara, så er du ikke alene. Denne deilige retten fra Milano har tatt nordmenn med storm. For er det noe Italia favoritter har å by på, så er det den legendariske spagettien med pecorino-saus sammensatt av eggeplommer og ost. Spises kun med gaffel, i en buet asjett et rykende fersk måltid.

 

Så er du på reise rundt i Norge, så lurer du kanskje på hvor du finner den beste Carbonara? Her skal du få 5 alternativ forskjellige steder i landet. Så kan du selv bli inspirert til å lage carbonara måltider hjemme.

 

Pasta Carbonara i Oslo

 

Skal du på reise til Oslo, så har du sannsynlig funnet et hotell i nærheten av sentrum, for eksempel Thon Hotel ved Oslo S. For å få en unik atmosfære anbefaler vi Roald & Umberto i Schweigaardsgate. Her blir man servert de beste Italia favoritter som ekte carbonara som på italiensk. Andre steder er Bella Bambino og Olivia Hegdehaugsveien.

Pasta Carbonara i Bergen

Bergen som er kjent for striregn og fisketorg, har faktisk flere linker til Italia. Blant annet deres velutviklede forhold gjennom reiselivet. En av de aller beste Carbonara finner man her. Pranzo på Galleriet har et lyst og trivelig innemiljø og de aller best Piatti Di Pasta. Prøv deres Spagetti de Carbonara og bli forført.

Andre valg er Stefano og Bonasera i Strandgaten.

Pasta Carbonara i Trondheim

Har du forvillet deg til Trondheim, kan det være for å se en fotballkamp med det falmende laget Rosenborg. Hotellet ligger vegg i vegg med Brakka og her er det bare en kort drosjetur til den aller beste Carbonara. Byen er blant annet kjent for sin Pavarotti-etterligning, Benito Nava, som dessverre gikk bort for noen år siden. PÅ hans Zia Teresa fikk man ekte Carbonara på Italia vis. Andre steder du kan få utsøkt pasta cabonara er Frati og Cielo.

Pasta Carbonara i Stavanger

Kommer du til “oljigarkenes” rike Stavanger, så er du som plommen i egget. Et eksempel på et perfekt italiensk kjøkken finner man hos Ristorante Allegro, som befinner seg på Skagen, en av byens mest livlige gater. Pastaen smaker aldri så godt som her. Andre alternativ i Stavanger er restaurantene Casa Gio og Pastapasta i Stadionparken.

Pasta Carbonara i Drammen

Drammen er Norges 5. største by og har et yrende uteliv. Her har de også masse hoteller og restauranter på begge sider av Drammenselva. Med forbindelse via en rekke bruer, føler man seg som pikene på broen, eller som man ville sagt på italiensk: “Ragazzi su Ponti”. Vel, besøk heller Condelica på Sankt Olavs plass, for de beste pasta rettene. Alternativene florerer, forsøk også Cappadocia på Liertoppen.